Produkcja żywności

Znaczenie ozonowania w przemyśle spożywczym

Zakłady przemysłowe produkujące żywność muszą być starannie podzielone na strefy, co określa się mianem ozonowania. Taki podział nie tylko pozwala spełnić wymagania sanitarne, ale także zapewnia najwyższe standardy jakości i bezpieczeństwa żywności. W przemyśle mięsnym, gdzie materiały wyjściowe są szczególnie narażone na skażenia mikrobiologiczne, zonowanie odgrywa kluczową rolę w ograniczaniu ryzyka kontaminacji krzyżowej i utrzymaniu higieny procesów produkcyjnych.

Zbigniew Krywult

Ta strona korzysta z plików cookie, aby zapewnić lepszą wygodę użytkowania. Korzystając z tej strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas wszystkich plików cookie zgodnie z warunkami naszej Polityki plików cookie, Polityka prywatności.

? Niezbędne pliki cookie są wymagane do prawidłowego działania strony i korzystania z podstawowych funkcji serwisu internetowego np. logowanie, rejestracja, zarządzanie kontem użytkownika.
? Analityczne pliki cookie zbierają informację dotyczących zachowań użytkownika na stronie. Pliki te nie mogą być wykorzystane do bezpośredniej identyfikacji klienta.
? Pliki cookie marketingowe mogą służyć do dostosowania reklam oraz treści wyświetlanych użytkownikowi na naszej stronie lub stronach naszych partnerów.
? Pliki funkcjonalne służą do zapamiętania wybranych przez Państwa preferencji dot. prywatności, wypełnienia udostępnionych przez nas formularzy on-line, zapamiętania ustawień strony internetowej.
? Pliki cookie dotyczące preferencji umożliwiają stronie zapamiętanie informacji, które zmieniają wygląd lub funkcjonowanie strony, np. preferowany język lub region, w którym znajduje się użytkownik.